Ervaren

Onze medewerkers zijn allen gedreven en hebben minimaal 2/3 jaar ervaring in de schoonmaak branche. Alvorens wij personeel aannemen screenen wij hen. Wij vragen altijd minimaal twee referenties en deze worden altijd opgebeld. Mocht een kandidaat hier niet voor open staan, dan leidt dit automatisch tot een afwijzing. Het is voor ons erg belangrijk om te kunnen contoleren of de kandidaat daadwerkelijk over de juiste werkervaring beschikt.

Flexibel

Al onze kandidaten zijn flexibel in te zetten, dit is tevens een belangrijk punt alvorens wij een contract aangaan met onze medewerkers. Het is voor ons namelijk uiterste van belang dat bij spoedklusjes onze medewerkers voor ons klaarstaan. Hierdoor hoeven wij spoedklusjes nooit af te wijzen en hebben wij altijd voldoende bezetting.

Secuur

De belangen van onze klanten staan hoog in het vaandel. Daarom is het voor ons uiterste van belang dat onze medewerkers netjes en secuur te werk gaan of het nou een school is, een sportcomplex of een kantoorpand ons personeel past zich altijd aan en is van alle markten thuis
.
Getraind

Alle medewerkers moeten bij ons op kantoor een toets afleggen, deze gaat inhoudelijk over het schoonmaken en reinigen van panden. Deze moet met een voldoende worden beoordeeld, mocht een medewerker hier onvoldoende op scoren, dan leidt dit niet gelijk tot een afwijzing, wij plannen dan op een later tijdstip een tweede gesprek met de kandidaat en bieden de kandidaat een interne cursus aan. Hierna is kandidaat klaargestoomd om de werkvloer op te kunnen.